Anna Chalastra (Krasińska)
10 Sier

Faszerowana cukinia

Cukinia, mięso mielone z indyka i ser - faszerowana cukinia to świetny pomysł na szybki i smaczny letni obiad!

Składniki:
- 1 duża cukinia
- 100g mięsa mielonego z indyka
- pół cebuli
- 1 łyżka oleju rzepakowego lub oliwy
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki kaszy kuskus
- porcja sera feta

Wykonanie:
Cebulę posiekać,poddusić na patelni z olejem. Dodać mięso, doprawić wedle uznania i podpiekać. Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do mięsa dodać kaszę, koncentrat, pokruszony ser i wymieszać. Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do środka wyłożyć farsz i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut.

Twój komentarz




POKAŻ