Składniki:
- 1 filet z dorsza (około 120g)
- 1 liść laurowy
- 1 marchew
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/2 korzenia pietruszki
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 1 plaster selera korzeniowego (około 50g)
- 1 łyżka soku z cytryny
Wykonanie:
Rybę skropić sokiem z cytryny, doprawić szczyptą soli, pieprzu i tymiankiem. Włożyć do piekarnika i piec około 20 minut w 180 stopniach. Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić warzywa i podpiec. Podlać kilkoma łyżkami wody, dodać
liść laurowy i dusić do miękkości około 15 minut. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz. Sos zagotować i zalać nim rybę. Podawać od razu lub po ostygnięciu.
Kontakt:
- 665 043 777
Anna Chalastra (Krasińska)
OPINIA PACJENTA: To dopiero początek, ale są już pierwsze efekty na wadze! Przepisy jak na razie bardzo smaczne. Program żywieniowy robi wrażenie. Więc gorąco polecam!
Twój komentarz