Anna Chalastra (Krasińska)
14 Lip

Czy warto jeść pasty kanapkowe?

Czy warto stosować pasty? Oczywiście! Najlepiej te przygotowywane samodzielnie – wtedy jesteśmy w stanie kontrolować ich skład. O tym jakie są zalety past kanapkowych przeczytacie w artykule. W nim także pomysły na proste pasty kanapkowe.

Samodzielnie przygotowane pasty kanapkowe to rewelacyjny pomysł na szybki posiłek!
-Są niezwykle proste i łatwe w przygotowaniu oraz można je tworzyć na niezliczoną ilość sposobów.
- W zależności od doboru produktów mogą być niezwykle cennym źródłem białka, wartościowych kwasów tłuszczowych oraz witamin i minerałów.
- Przygotowując kanapkę z pastą można zrezygnować ze smarowania pieczywa i tym samym „zaoszczędzić” kalorie.
- Do przygotowania pasty warto zastosować jaja, biały ser, jogurt naturalny, ryby, warzywa, wędliny. Smak i wartość past skutecznie wzmacniają cebula, czosnek i suszone zioła.

Poniżej kilka pomysłów na szybkie, zdrowe i pyszne pasty:
1. ser twarogowy + łosoś wędzony + czosnek + jogurt naturalny
2. papryka pieczona + ser feta + pomidory suszone + zioła i papryka w proszku
3. ser twarogowy + makrela wędzona + szczypiorek + jogurt naturalny
4. gotowana biała fasola + podsmażona cebulka + majeranek + jabłko + sól i pieprz
5. gotowana soczewica + nasiona słonecznika + koncentrat pomidorowy + czosnek + olej/oliwa + papryka w proszku, sól i pieprz

 

Twój komentarz




POKAŻ