Anna Chalastra (Krasińska)
20 Czerw

Omlet ze szparagami i wędzonym łososiem

Pomysł na wykorzystanie szparagów w kuchni. Szybki i smaczny, sezonowy posiłek, który zachwyca swoimi kolorami. 

Składniki:
- 1 łyżeczka oliwy
- 3 jajka
- 1/2 opakowania łososia wędzonego
- 5 zielonych szparagów
- garść pomidorków koktajlowych
- koperek

Wykonanie:
Szparagi umyć, odłamać twarde końce. Pokroić ukośnie na ok. 1/2 cm kawałki. Wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować ok. 2 minuty, odcedzić. W misce roztrzepać jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Dodać szparagi i pokrojonego łososia, wymieszać. Na patelnię z oliwą wlać masę jajeczną. Dodać połówki pomidorków. Ustawić mały ogień, przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać aż masa się zetnie - przez ok. 5 minut. Gotowy omlet posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować koperkiem.

Twój komentarz




POKAŻ