Anna Chalastra (Krasińska)
29 List

Curry z mlekiem kokosowym i warzywami

Rozgrzewające danie, które można przygotować w dwóch wersjach - mięsnej i vege. 

Składniki:
- 1/2 średniej cukinii
- 1/2 średniej papryki
- 100ml mleka kokosowego z puszki
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 100g fileta z kurczaka lub tofu
- 1/2 woreczka ryżu
- imbir, pasta lub przyprawa curry do smaku

Wykonanie:
Tofu lub fileta pokroić w kostkę. Poddusić na patelni z oliwą do zarumienienia. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa/tofu. Gdy zmiękną dodać mleko kokosowe, starty imbir i curry, wymieszać i dusić do zredukowania sosu. Doprawić wedle uznania. Podawać z ugotowanym ryżem.

Twój komentarz




POKAŻ