Anna Chalastra (Krasińska)
25 Sty

Pasztet z cukinii

Pasztet sprawdzi się zarówno jako dodatek na kanapki jak i jedzony samodzielnie. Jest smacznym urozmaiceniem codziennej diety. 

Składniki (na małą foremkę na pasztet):
- 1 średnia cukinia
- 1 marchew
- 1 cebula
- 2-4 ząbków czosnku
- 50g sera
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 1/2 szklanki mąki jaglanej (lub innej)
- 1/3 szklanki bułki tartej
- 3 jajka

Wykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć razem z przeciśniętym czosnkiem na oleju. Cukinię i marchew zetrzeć na tarce, odsączyć. Ser drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać razem, doprawić. Piec w 180*C przez około godzinę.

Twój komentarz




POKAŻ