Żółty klejnot
Historia spożywania soi sięga zamierzchłej przeszłości. Roślina ta znana jest ludzkości już od czterech tysięcy lat. Jako pierwsi zaczęli uprawiać ją Chińczycy. W Japonii ziarna ...
czytaj więcejHistoria spożywania soi sięga zamierzchłej przeszłości. Roślina ta znana jest ludzkości już od czterech tysięcy lat. Jako pierwsi zaczęli uprawiać ją Chińczycy. W Japonii ziarna ...
czytaj więcejMagda odchudza się już ponad 10 lat. Gdy zaczynała swoje zmagania z bagażem zbędnych kilogramów miała 23 lata i 65kg. W tym czasie wypróbowała ponad ...
czytaj więcejNowotwory stanowią jedną z najgroźniejszych chorób współczesnej cywilizacji. Na podstawie najnowszych danych, przekazanych przez Światową Organizację Zdrowia (WHO), już w najbliższych trzech latach staną się ...
czytaj więcejKwas foliowy jako taki nie występuje w pożywieniu. Jego źródłem są natomiast foliany - związki, które dopiero po przedostaniu się do jelita cienkiego ulegają przemianie ...
czytaj więcej